Menú secundari

PREGUNTES FREQÜENTS

Heus aquí les deu preguntes que em fan més sovint i les seves respectives respostes:

1- Qui ets?

Vaig néixer l’any 1987 a Barcelona, vaig anar a l’escola i a l’institut a Sabadell, vaig treure’m la carrera de Periodisme a Bellaterra i em vaig especialitzar en relacions internacionals a Holanda i en periodisme digital a Galícia. M’agrada llegir; escriure; fer fotos; veure documentals; fer barbacoes i calçotades; esquiar; fer caiac; i estar amb la família i els amics quan sóc a “casa”.

2- Com se't va acudir fer la volta al món amb bicicleta?

Quan tenia tres anys i vaig aconseguir anar sense rodetes, la bicicleta es va convertir en el mitjà ideal per descobrir l’entorn, divertir-me i dependre al màxim de mi mateix. Quan en tenia divuit (ja en fa deu) vaig fer el meu primer viatge amb bici, durant el qual vaig conèixer un ciclista suís que s’estava plantejant fer la volta al món. Ell em va transmetre el virus, però jo em vaig encarregar d’alimentar-lo a base de llibres, blogs i viatges cada cop més llargs.

3- I això, qui ho paga?

Sempre he estat força estalviador i mai no m’ha agradat col·leccionar objectes (bicis a banda). Hi ha qui es pensa que m’ha tocat la loteria o que sóc un fill de papà, però la veritat és una altra: vaig estalviar per comprar-me un cotxe (barat), però enlloc d’un cotxe em vaig comprar un viatge amb bici. Visc d’estalvis i de tant en tant paro a muntar llocs webs o a treballar d’altres coses per fer calés .

4-I estàs segur que podràs aguntar tres anys vivint així?

El meu pressupost per tres anys de viatge és de 10.000 euros, la qual cosa significa una mica menys de 10 euros al dia, que reparteixo entre manutenció, vols d’avió, assegurança i imprevistos. M’hagués agradat sortir de casa amb més calés, però la realitat laboral que em vaig trobar després de la universitat em va deixar molt per desitjar. Per això estic rumiant maneres de guanyar diners, venc samarretes, he muntat una botiga online.

5- Què és el més difícil en un viatge llarg amb bici?

Decidir-se a fer una creu al calendari. Les renúncies, la por i la paciència d’abans de marxar sempre pesen molt més que qualsevol hivern, malaltia o trifulga durant la ruta.

6- Quins altres viatges vas fer abans de la volta al món?

He fet el Camí de Santiago, la Transpirinenca, he pedalat per Sardenya, Mallorca, Menorca, el Regne Unit, França… Tots ells, viatges d’una o dues setmanes. Fins que l’any 2011 em vaig decidir a fer la ruta més llarga fins aleshores, per l’Àfrica.

7- Sempre vas sol?

La majoria de viatges els he fet sol, sí, però no perquè no m’agardi la gent, sinó perquè cadascú té les seves prioritats i no sempre he trobat tots els companys de viatge que he volgut. De totes maneres viatjar sol m’encanta, ja que no paro de conèixer gent i estic sempre tan ocupat que no tinc temps per avorrir-me .

8- I no has tingut mai cap problema amb la gent?

No més dels que he tingut a Sabadell o a Barcelona. De fet m’atreviria a dir que quan passa un ciclista sol, carregat com una mula i suant la cansalada, la gent treu el millor de si mateixa. Fins i tot els més cafres.

9- Fas tot el recorregut ab bici o agafes altres mitjans de transport?

Quan faig una ruta amb bici m’agrada fer-la tota amb bici. Abans de baixar, prefereixo haver hagut de pujar. I abans de gaudir, prefereixo haver hagut de patir. Suposo que és la manera que tinc d’intentar apreciar les coses que realment valen la pena, tot i que probablement algun dia trobi estratègies més plaents.


Alguna pregunta més? Envia-me-la a través del següent formulari. Salut!