Menú secundari

QUI SÓC

Hola!

Em dic Raimon Escapa, sóc periodista i m’encanta viatjar amb bici.

Raimon-datzira-aboutCiclisme

Quan tenia tres anys em van treure les rodetes i vaig descobrir que la bicicleta no només és divertida sinó que, a més a més, em permetia arribar molt lluny i sense el permís de ningú.

Al llarg de l’adolescència vaig anar provant diverses modalitats de ciclisme, però sempre vaig tenir devoció pel mountain bikeAra fa deu anys en vaig descobrir una altra que es va acabar convertint en la meva passió actual: el cicloturisme. 

Després de diverses escapades d’una i de dues setmanes, finalment vaig acabar la carrera i vaig poder estalviar per poder-me’n anar a fer un viatge més llarg: vuit mesos pedalant per l’Àfrica. D’aquella experiència van derivar-ne algunes coses: començar a treballar com a guia cicloturístic i agafar aire per fer la volta al món amb bici.

Comunicació

Empès per les ganes de viatjar i per l’interès per la llengua vaig cursar la carrera de Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona (2005-2009). El tercer any el vaig passar d’Erasmus a la Rijksuniversiteit de Groningen (Holanda) –la ciutat mundial de les bicicletes– i l’últim, de Sèneca a la Universidade de Santiago de Compostela, on em vaig especialitzar en ciberperiodisme.

Com a periodista he passat per diversos mitjans de comunicació –Diari de Balears, VilaWebMola TV–, fins que l’any 2010 em va arribar una oferta per treballar al departament de màrketing corporatiu d’ESADE, on vaig aprendre tot de recursos online que una formació massa analògica no m’havia pogut donar.

En els últims anys la meva feina com a comunicador ha consitit en ajuntar les meves habilitats clàssiques amb les possibilitats que ens ofereix l’era digital. Aquest binomi m’ha servit per muntar llocs webs amb continguts de qualitat i enfocar-los a àmbits molts diferents: al turisme, a la restauració i al tercer sector.

Perspectives

Mentre faig la volta al món em vaig adonant que la bicicleta i el viatge –les meves dues grans passions– són l’excusa i el mitjà perfectes per continuar fent el que més m’omple: observar la diversitat del planeta, procurar entendre-la i saber explicar-la.

Tot plegat m’ha portat a treballar en comunicació i com a guia turístic en alguns dels països per on he passat en la meva volta al món.


Si vols saber alguna cosa més sobre mi, em pots enviar un e-mail a raimon.escapa@gmail.com o escriure’m un missatge privat a través del següent formulari i estaré encantat de respondre’t: