Ascenció al Costabona

Pujada al Costabona per la la Catalunya del Nord i baixada per la del Sud. Ruta exigent però especular, pensada per als amants del mountain bike més pur i dur.

Es comença a pedalar des de Molló i al cap de deu  quilòmetres s’arriba al coll d’Ares, des d’on s’inicia un petit descens per la pista de la Retirada fins a Prats de Molló. Després d’esmorzar, ens endinsem a la vall del Tec per una pista asfaltada que puja fins la Presta i els Banys, on la carretera es transforma en pista i, al cap de poc, en un camí pedregós en què costa mantenir l’equilibri. A partir d’aquí, el camí es va estrenyent i tornant cada cop més tècnic, però no és fins cap al quilòmetre quaranta que el track deixa de ser ciclable i cal continuar l’ascens amb la bici a collibè.

Els últims quatre-cents metres de desnivell fins al cim són durs i es fan llargs, però un cop a dalt, les vistes i el descens ho compensen. Fins al refugi del Costabona, la baixada es fa per prats, en què els forts pendents alguna vaca despistada són les úniques complicacions a tenir en compte. Un cop passat aquest refugi, se segueix per camins molt estrets que a moments semblen desaparèixer, però als que us agradi la tècnica i no us importi esgarrinxar-vos una mica us encantarà; la resta, segurament no tornareu a descarregar-vos un track en aquesta web ;).

Un cop fet -o patit!- aquest darrer tram, s’arriba a un altre refugi, el de Jaume Ferrer, després del qual ve un descens per pista fins a Espinavell, a pocs quilòmetres de Molló. Amb tot es tracta d’una sortida un pèl dura però molt espectacular que agradarà, sobretot,  als amants del mountian bike més salvatge. Salut i cap amunt!

* Nosaltres hi vam anar un dia de molta boira i ens va costar trobar el cim (alerta amb el track!), però en un dia clar no té pèrdua. A l’hora de baixar feia mal temps i vam agafar una pista que mena directament a Espinavell, però una opció molt recomanable és la de fer un descens camp a través fins a Llanars (i després fer uns deu quilòmetres per carretera altra vegada fins a Molló).

Aquí sota teniu la traça. Per descarregar-vos-la, feu clic aquí.

,

Encara no hi ha comentaris.

Deixa un comentari