Descobrint les Gavarres

Aquest cap de setmana me n’he anat a pedalar pel Baix Empordà amb la companyia d’un cicloturista empedreït de la comarca, el Gerard Castellà, que després de venir a Sabadell per explicar el seu periple en bici als Andes, m’ha convidat a explicar el meu viatge a l’Àfrica al seu poble, Palafrugell.

L’endemà de la xerrada i d’un sopar gentilesa de l’Agrupació Excursionista de Palafrugell, el Gerard i dos amics seus palafrugellencs em van treure a pasturar per les Gavarres, un massís que no coneixia gaire i que m’ha sorprès gratament per la immensa quantitat de corriols que s’hi amaguen. En només quaranta quilòmetres hem rodat per pista, hem encarat rampes molt dures (com “la pujada de la Mariona”, que es veu que només ella és capaç de fer-la tota), hem travessar rierols, hem passat per ermites i per un pou de calç, ens hem escolat per boscos frondosos, hem resseguit llargs senders fins baixar a les platges de la Fosca i de Castell, hem pedalat per camins molt tècnics arran de costa i, finalment, hem agafat el camí ral fins tornar a Palafrugell. L’única nota negativa de la sortida ha estat la boira pixanera que ens va acompanyar durant tot el matí, que si bé ens ha privat de contemplar el bell paisatge mediterrani que amara tota la comarca, també ens ha fet recordat que som en plena temporada de bolets…

Després d’un matí intens i variat, doncs, ens n’hem anat a dinar a cal Gerard amb 40 quilòmetres a les cames i un bon grapat d’ous de reig a la motxilla! Si encara no coneixeu les Gavarres, aquí teniu bon track per anar-les a descobrir.

Salut i cames!

 

, ,

Encara no hi ha comentaris.

Deixa un comentari