Itàlia és una país molt atractiu però un dels més cars de tota Europa. Una cervesa et costa uns quatre euros i una nit de càmping, fàcilment quinze. No obstant això, els bars italians tenen un tracte especial amb els seus clients que, si ets un cicloturista pelacanyes una mica espavilat, et pot arribar a salvar la pell.
Tal i com l’entenem nosaltres, l’aperitiu és sinònim d’anar a picar alguna cosa abans de l’hora de dinar, especialment en dies més aviat festius. Doncs bé, l’aperitiu de Roma, Florència o Milà se serveix cada dia entre les sis de la tarda i les nou del vespre. De dilluns a diumenge.
Per gaudir plenament d’un bon aperitivo, convé arribar-hi d’hora i deixar la bici lligada en un lloc segur per poder entrar despreocupadament al bar de torn. Un cop dins, n’hi ha prou amb una cervesa o un spritz per tenir dret a un platet de plàstic que pots anar omplint tantes vegades com vulguis amb el menjar que hi ha damunt la barra. Vindria a ser com al País Basc, però sense preocupar-te contínuament per quants palillus portes.
Encara que a primera instància et sembli que tota aquella pasta fresca, les focaccies, la pizza al taglio, i la gran quantitat d’arrossos i amanides que tens a l’abast són un error de càlculs del teu contrincant que has d’aprofitar, has de conservar la calma, ja que una possible derrota en el primer round significaria renunciar a la resta de menges que encara han d’arribar a la barra.
Al cap de més o menys estona, en funció de si has estat civilitzat o t’has comportat com un senglar, arribaràs a un punt de saturació en què ja no podràs ingerir res més. Aleshores, agafaràs una última oliveta i demanaràs el compte al cambrer, que quan intenti recordar el que t’has pres, ja tindrà els teus quatre euros damunt la barra i tu t’allunyaràs pedalant enllà, satisfet per haver invertit amb seny la teva xavalla.
—————————————————————————————————————
ENTRADES RELACIONADES
Encara no hi ha comentaris.