Les primeres setmanes pedalant per la costa nord del Perú van ser força relaxades. Entre Tumbes i Trujillo vam recórrer 900 quilòmetres tot passant per uns quants pobles de pescadors ben agradables i, sempre que en teníem ocasió, parant a provar la gran varietat de ceviches que trobàvem en comedores i mercats.
Al llarg d’aquestes primeres setmanes no vam haver d’afrontar desnivells gaire pronunciats ni heure-nos-les amb el fang de l’Equador. Els únics obstacles que vam trobar van ser la monotonia del desert, la sorra i, de tant en tant, el vent en contra.
A Máncora, Pacasmayo, Chiclayo i Trujillo ens esperaven mercats, ruïnes i altres distraccions que ens motivaven a seguir pedalant cap al sud…

El primer de tants “cevhicles”…

Verats: bons, econòmics i disponibles a qualsevol mercat per fer-nos el “ceviche” nosaltres mateixos amb una mica de llimona, ceba i quatre espècies.

La beguda nacional.

El gos nacional…

A falta de pèl i d’una bones dents, el ca peruà (que gairebé s’extingeix arran de la Connquesta) està protegit per la llei.

Bucejant amb les tortugues de Ñuro.

A l’hostal surfer de Lobitos.

Un nom curiós (sobretot per un poblat enmig del desert).

Entre Piura i Chiclayo hi ha més de doscents quilòmetres sense cap poble; només un restaurant on amablent ens van deixar plantar la tenda per a poder-nos refugiar del vent.

Cacturs de San Pedro al mercat de Chiclayo. Després del peyote, és la planta amb més concentració de mescalina que existeix, per tant, el viatge psicodèlic deu ser fort… S’usa com a medicina des del temps de la cultura Chavín, dos mil anys enrere.

Ens havien dit que a Pacasmayo és típic el ceviche de llangardaix, però fins que no vam veure l’última opció d’aquest menú no ens ho acabàvem de creure.

Tocant a Trujillo hi ha Huanchaco, que té una platja molt bonica plena de “caballitos de tótora”, una embarcació tradicional per a “surfejar” les onades.
Vols llegir més sobre el Perú? Aquí tens més entrades. Salut, una baraçada i fins la propera!
Encara no hi ha comentaris.