Material per fer la volta al món

Material

Fa més d’un any que vaig sortir a fer volta al món amb bici i encara no he parlat mai del material que porto. Per si et serveig d’alguna cosa, aquí et deixo els detalls de la meva casa sobre dues rodes

Bicicleta

Specialized Tricross Comp de l’any 2012, un model de cicloturisme amb quadre d’alumini, roda de 700 polzades (com les de carretera) i frens mecànics d’estil cantilever. No té cap mena de tecnicisme especial, es tracta d’un tipus de bici simple, fàcil de reparar i que pots trobar, de primera mà, per un preu d’entre 400 i 800 euros.

Remolc

Bob Yak, fet de cromoli, per tant, fàcil de soldar si es trenca. Té una estructura principal gran i una roda de 16 polzades molt resistent i que ressegueix la traça de la bici gràcies a una forquilla basculant. La bossa és impermeable i hi caben tantes coses com en quatre alforges. Es tracta d’una marca americana força cara a Europa però que pots adquirir per uns 250 euros (més despeses d’enviament) a Amazon. Per a viatges llargs com el que estic fent, jo em quedo amb el remolc.

Eines

Una clau multi-allen, una clau anglesa ajustable, una clau de radis, un trenca-cadenes, un Leather Man, un parell de desmuntables, oli de cadena, greix per a rodaments, cinta elèctrica, brides i cordill.

Recanvis

Tres o quatre cambres d’aire, una coberta, una caixa de pegats (els prefereixo instantanis, ja que la pega sempre s’asseca en el moment menys oportú), cinc o sis radis, una cadena i dos jocs de pastilles de fre.

Acampada

Una tenda per a dues persones (jo i la bossa del remolc), una lona (per protegir la tenda de la humitat del terra o per a cobrir-me del sol), una màrfega inflable (fàcil d’inflar i sobretot de plegar, no ocupa gens) i un sac de dormir d’hivern.

Cuina

Un fogonet de gasolina (a molts països no es troben bombones de gas), un joc de dues olles, coberts, una espàtula, una taula de tallar, una bossa per transportar aigua, un pot de pebre i un de salt, quatre o cinc sobres de pasta instantània per si em quedo penjat enmig del no-res, i un fregall i un pot petit de rentavaixelles.

Electrònica

Un compta-quilòmetres, una càmera de fotos compacta (i un mini-trípode), un ordinador portàtil petit, un telèfon mòbil (per bé que no l’útilitzo per a trucar), uns auriculars, un llibre electrònic, una placa solar que gairebé no utilitzo (és més ràpid anar a carregar els gadjets en un bar), un llum posterior vermell, un llum frontal (pel cap o pel casc) i un adaptador de corrent.

Higiene

Necesser (raspall de dents, pasta, talla-ungles, pinta i palets per a les orelles), crema hidratant (sobretot per al cul) xampú i una pastilla de sabó per al cos i una altra per a la roba.

Farmaciola

Llibret de vacunes, crema solar, repel·lent d’insectes, uns quants ibuprofens, benes, tiretes, esparadrap, tisores i uns quants sobres de sèrum fisiològic per quan m’agafa la caguera viatgera.

Roba de ciclista

Casc i gorreta, ulleres de sol, calçat de ciclista (per a pedals automàtics), un culot curt, un culot llarg, un parell de mitjons prims, un parell de mitjons gruixuts, uns guants d’hivern, uns guants de fregar plats (el millor gore-tex contra la pluja), unes cobertes impermeables pels peus, una samarreta tèrmica, un para-vents, una jaqueta, un impermeable i un anorac de plomes.

Roba de carrer

Una camisa de màniga llarga, dues samarretes de màniga curta, una samarreta de màniga llarga, un jersei, uns texans, uns mitjons de llana, une sabates, unes xancletes i uns calçotets (nomès per als diumenges).

Equipatge de mà

En una ronyonera que no em trec ni per cagar, porto: clínex, passaport, fotocòpies del passaport, fotos de carnet i la cartera (amb targeta Master Card i assegurança de viatge –la D).

Altres

Llibreta i boli, cadenat d’espiral amb codi, bosses de plàstic segellades que utilitzo com a compartiments dins del remolc, manta tèrmica (per si de cas…), bossa impermeable de 60 litres (per posar el menjar i per a fer rentadores) i un estoig amb material per cosir.


Sumant-ho tot, arrossego pel cap baix 30 kg d’equipatge (comptant el remolc –6 kg– i el menjar i l’aigua –5 kg amunt, 5 kg avall), 12 kg de bici70 kg de Raimon. En total, doncs, uns 112 kg fent la volta al món.

Creus que m’he deixat alguna cosa? O vaig massa carregat? Si tens qualsevol dubte o suggeriment deixa’m un comentari i estaré encantat de respondre’t.

Encara no hi ha comentaris.

Deixa un comentari