Més desert: Mauritània

Després de més de 1.200 quilòmetres de desert pel Sàhara Occidental, encara me’n quedaven 700 més per Mauritània.

El vent

La primera ciutat per on vaig passar va ser Nouadhibou, d’on surt i arriba un tren de tres quilòmetres de llargada –considerat el més llarg del món– que s’endinsa a les mines de ferro de Zouérat. Molts mauritans hi viatgen en un trajecte llarg i no gens còmode…

El tren mes llarg del mon (diuen)

Un cop canviades unes quantes ouguiyes mauritanes, vaig seguir el camí cap avall per l’única carretera que voreja la costa.

Untitled

Com que la policia m’havia prohibit de plantar la tenda arran del segrest d’uns cooperants europeus en aquesta ruta, vaig intentar fer amics com vaig poder…

IMG_2758

Després d’entendre que per dirigir-me a les dones havia de mantenir certa distància –a la primera de canvi la vaig cagar oferint la mà a una senyora…–, vaig provar-ho amb els nens,

Eljut

i ràpidament vaig fer uns quants amics que em van convidar a dormir a casa seva,

Untitled

on em van convidar a un dels plats típics del país.

Menu maurita

Quan vaig tornar a agafar la bici em vaig adonar que el desert s’havia tornat d’uns colors molt més càlids que els que havia vist al Sàhara Occidental,

IMG_2981

amb tot de dunes immenses que s’estenien per l’est del

Untitled

parc nacional del Banc d’Arguin,

Duna 2

on malauradament no vaig poder anar i vaig haver-me de quedar entre sorra,

Duna Barça

camells

Camells

IMG_2872

i vaques i bous

Untitled

de tota mena.

Untitled

Just a mig camí entre Nouadhibou i la capital, Nouakchott, em vaig quedar sense aigua ni menjar i a les botigues no tenien gaires provisions…

IMG_3040

Per sort, en la distància vaig veure uns quants mauritans que excavaven un pou al marge de la carretera.

Untitled

Després d’ensenyar-me comfuncionava la politja i

Untitled

de mostrar-me quines eren les mesures de seguretat, em van convidar a menjar un plat de carn de camell i a passar les hores de sol més dures en una haima,

Untitled

fins que vaig poder continuar pedalant desert avall.

IMG_2814

Aquella nit la vaig passar acampant tranquil·lament darrere d’una dura –noti’s com em va quedar la tenda–, però l’endemà, quan vaig arribar al següent control policial –n’hi ha un cada 60 quilòmetres– em van esbroncar de valent perquè pensaven que m’havien segrestat i m’havien estat buscant tota la nit –o això em van dir…

Tenda

Al dia següent, la majoria dels controls policials que anava passant estaven tancats, així que vaig haver de pedalar fort per no haver de tornar a acampar i que em fotessin la bronca un altre cop. Pel camí, un bon home va parar el cotxe per advertir-me que els americans s’acabaven de carregar el Bin Laden i que, per tant, vigilés amb qui em relacionava… Allò em va descol·locar i atabalar una mica, però el cert és que no vaig tenir cap mena de problema al llarg de tota la meva estada al país, on vaig poder parlar obertament de política i religió amb moltísisma gent. Per si de cas, això sí, aquell dia vaig pedalar com un condemnat per poder dormir sota cobert.

IMG_3027

Després de passar uns quants dies a Nouakchott a casa d’una catalana de Creixell molt amable, vaig seguir cap al sud. Com més baixava, més barreja entre àrabs i negres,

IMG_3084

fins que, després de gairebé 2.000 quilòmetres de desert, creuava el riu Senegal i finalment arribava a l’Àfrica negra.

Riu Senegal

, ,

Encara no hi ha comentaris.

Deixa un comentari