Pedalades hivernals

Pedalades hivernals

Avui, que acomiadem l’estació de l’any en què més mandra fa sortir a pedalar -almenys a mi!-, un petit recull de cicloturistes hivernals que ens ajudaran a treure’ns la manta del damunt fins que no acabi d’arribar del tot la caloreta. Després de conèixer les seves aventures, ja no hi haurà excuses per quedar-se tapat al llit.

  • Eliseu Climent: Fa només uns mesos, aquest català amant del gravel va viatjar fins a Finlàndia per pedalar 500 quilòmetres a la regió meriodional del país. Tant ell com els seus tres companys de viatge anaven equipats amb pneumàtics de claus, manyoples, botes d’alpinisme i totes les capes necessàries per sobreviure a temperatures de fins a -24ºC. Durant els sis dies de viatge, només tenien 5 hores de llum cada jornada, que havien d’aprofitar al màxim per arrossegar les bicicletes per camins de grava completament gelats i colgats per la neu. Ara bé, en el seu blog l’Eliseu també explica que al final de cada jornada sempre trobaven una bona sauna per compensar tot aquell esforç. Podeu llegir més sobre els viatges de l’Eliseu i sobre ciclisme per pista a www.gravel.cc.
  • David Casalprim: Ja fa tres anys que aquest boig de les bicicletes d’Espai Bici viatja a la Lapònia finlandesa a la recerca d’aurores boreals. Normalment els qui s’aventuren per aquestes latituds ho fan a bord d’un 4×4 o d’una moto de neu, però el David i els seus companys, cofois amb les seves snow bikes, no tenen cap problema a l’hora de pedalar pels llacs congelats i la neu verge de la tundra escandinava. De fet, més aviat sembla que això de pedalar a -30ºC els hagi enganxat, ja que cada any quan arriba el fred posen a punt les seves màquines i van a entrenar-se al Pirineu abans no arribi el moment d’anar a caçar una altra aurora boreal.
  • Darren Alff: Aquest americà fa dotze anys que fa viatja en bicicleta i ho explica tot de manera molt didàctica a la seva web. Durant el darrer hivern ha pedalat per Polònia, Ucraïna, Eslovàquia i la República Txeca. Arran d’aquesta experiència ha tret un llibre titulat Winter Cycling en què parla sobre com equipar la bici a l’hivern o com abrigar-se bé per no passar fred ni suar més del compte mentre pedalem. En el seu canal de Youtube també dóna alguns consells sobre com equipar-se pel fred i sobre cicloturisme en general.
  • Tom Allen: Després de rodar pel món durant tres anys, aquest cicloturista anglès va plantar-se al mig de la península escandinava en ple hivern i va recórrer 1.600 quilòmetres per Suècia i Noruega, fins arribar al cercle polar àrtic. En aquest petit vídeo teniu un tastet de la seva aventura, mentre que en el seu blog podeu llegir els detalls d’aquest i d’altres viatges que ha fet.

 

, ,

Encara no hi ha comentaris.

Deixa un comentari