Rodant entre el Berguedà i el Ripollès

Aquests 80 quilòmetres i 1.600 metres positius acumulats són un clàssic del ciclisme de carretera i una bona opció per aquells qui volen tastar les sensacions de l’asfalt per primera vegada.

La volta comença a Campdevànol, on, si no teniu cotxe, podeu arribar amb un cop de Renfe. Els primers vint quilòmetres són suaus i per una carretera molt traquil·la, la del coll de la Merolla. Passats Gombrèn i la Pobla de l’Illet, comença la part forta de la ruta: vint quilòmetres de pujada amb un grau mig d’inclinació del 5,2% i rampes de fins al 9%. Cap a la meitat de l’ascenció, hi ha les fonts del Llobregat i el poble de Castellar de n’Hug, parades tan bucòl·liques com estratègiques per si hem de parar a fer el turista o a recuperar-nos d’una pàjara.

Després d’una llarga ascenció amenitzada per unes vistes privilegiades al Berguedà i a al serra del Cadí-Moixeró, arribareu al capdamunt del Coll de la Creueta (1.060m), des d’on s’inicia un llarg i divertit descens per la collada de Toses amb vistes espectaculars a la Serra de Montgrony. Passat el poble de Planoles, s’acaben les vistes panoràmiques i arribem a Ribes de Freser, on s’agafa la carretera principal fins arribar a Campdevànol un altre cop.

, ,

Encara no hi ha comentaris.

Deixa un comentari