Una dutxa d’aigua calenta

Dutxa-aigua-calenta-Warmshowers-

Una de les coses que em permet fer aquest viatge és l’hospitalitat inesgotable de la gent. Per tot arreu on he passat, sempre hi ha hagut algú disposat a ajudar-me, ja sigui oferint-me un lloc a taula, un sostre, un lloc on plantar la tenda o una dutxa d’aigua calenta. La majoria de vegades es tracta d’espontanis que, encuriosits pel meu viatge, m’acaben donant un cop de mà sense demanar-me res a canvi.

Aquesta obra de misericòrdia acostuma a venir de turistes, d’immigrants, d’expatriats, de soldats, de cooperants, d’indigents… Tots ells, persones que un bon dia també van rebre un cop de mà i que ara me’l volen donar a mi.

Però gràcies a unes comunitats digitals que funcionen i no paren de créixer, l’ajuda desinteressada cap als rodamons és més vigent que mai entre tot tipus de gent. Potser perquè ara viatgem més, potser perquè ja no tenim tants diners, potser perquè la xarxa ens ho permet, potser perquè triem noves maneres de viatjar…

Sigui com sigui, des del punt de vista del cicloturista, ficar-se a casa de la gent no només t’omple de coneixences i et permet gaudir dels luxes d’una llar, sinó que també t’eixampla moltíssim la perspectiva que t’emportes del país que visites.

Si t’agrada viatjar amb bicicleta i vols formar part d’una d’aquestes comunitats, et recomano donar-te d’alta a www.warmshowers.org. Si ja ets de viatge, descobriràs una altra manera d’entendre el lloc que visites; i si encara no has marxat, et permetrà viatjar des de casa acollint cicloturistes de tot el món.


Si no coneixies Warmshowers, espero que t’animis a fer-hi un cop d’ull. I si estàs preparant un viatge sense bicicleta o vols acollir altres tipus de viatgers, pots visitar Couchsurfing o Staydu. Salut!

, ,

2 Responses to Una dutxa d’aigua calenta

  1. iisabel navarro reche 06/12/2014 at 16:03 #

    Em va agradar molt escoltar-te a l’entrevista telefònica de la ràdio Sabadell.
    FELICITATS I ÅNIMS.

  2. Joan 08/12/2014 at 1:17 #

    Acollir el pelegrí, oi?

Deixa un comentari