El Vallès, valors i amenaces

Les obres del gasoducte en el seu pas pel Vallès.

Recorregut de 17 quilòmetres en BTT o bici de passeig per conèixer alguns dels paratges més valuosos del voltant de Sabadell. Sant Julià d’Altura, Torrebonica i el bosc de Bonvilar són indrets ideals per anar en bici amenaçats, però, per la construcció de grans infraestructures.

El mes d’octubre passat vaig participar en una sortida conjunta entre l’associació Adenc i Bicicletes Escapa que recorria alguns dels indrets més valuosos i amenaçats de la nostra comarca. Al llarg d’un recorregut planer i sense gaires dificultats tècniques, vam passar pel bosc de Can Deu, per l’ermita de Sant Julià d’Altura, pel bosc de Bonvilar, per alguns dels trams del Quart Cinturó i, finalment, pel golf de Torrebonica.

Al llarg de la pedalada, l’arquitecte i exregidor d’urbanisme de Sabadell Manel Larrosa, va explicar-nos la problemàtica que el projecte del Quart Cinturó pot comportar per a un territori tan explotat com el Vallès, però sobretot va posar èmfasi en el polèmic projecte del gasoducte que havia d’unir la península amb França i que al final, malgrat el greuge natural que ja s’ha comès per dur-lo a terme, ha quedar paralitzat. Heus aquí un parell d’articles que relaten com s’han succeït el fets:

El Ministeri d’Indústria reconeix que el gasoducte Martotell-Figueres quedarà aturat a Hostalric i no connectarà amb França (Adenc)

Segueix la polèmica per la construcció del gasoducte (VilaWeb)

Si voleu conèixer millor les polèmiques del gasoducte, del Quart Cinturó i del golf de Torrebonica, podeu acostar-vos-hi en bici sequint el track d’aquí sota. I si us el voleu descarregar, feu-ho des del meu compte de Wikiloc.

Encara no hi ha comentaris.

Deixa un comentari